Drie Balpennen
Credit: Flickr gebruiker cmocks via Creative Commons licentie.
Een viltstift is een eleganter alternatief voor een plumeau of een verenbed. Toen vulpennen hun lelijke koppen uitstaken op een verenstift, voelde het schrijven van een brief als praten met een mentaal gehandicapte tiener. Het handschrift was scheef en er was veel slordigheid en onjuiste spelling, grammatica en interpunctie. De penontwerpen worden echter langzaam beter en tegenwoordig gebruiken de meeste pennen vulpennen.
Niet iedereen kan zich een pen veroorloven of aanschaffen, want niet iedereen is een schrijver of een liefhebber van schrijven met inkt. Als u denkt dat u een goede pennenlijper zou zijn, zijn er een paar dingen die u moet weten. Vulpennen gebruiken inkt, en er is een dop die de inktbron bedekt, zodat hij wordt bijgevuld. De meest goedkope pennen gebruiken inktpatronen die moeten worden bijgevuld.
Het is verstandig om vertrouwd te zijn met uw vulpen voordat u tot aanschaf overgaat. De meest goedkope vulpennen op de markt worden nu geleverd met inktpatronen. Deze inktpatronen worden verkocht in hervulbare kits die u bij elke kantoorboekhandel kunt kopen. De grotere en duurdere pennen hebben hervulbare inktpatronen.
De grotere pennen, zoals viltstiften, gebruiken een bolletje dat in de inkt wordt gedoopt. Het kleinere bolletje wordt in de houder van de pen geplaatst. De inkt wordt met behulp van een pomp uit deze pennen gedoseerd. Vroeger lieten de gebruikers van viltstiften de lucht uit de bol lopen alvorens ze te gebruiken, omdat men dacht dat de lucht dan gelijkmatiger zou worden verdeeld. Tegenwoordig zijn er technologische hoogstandjes die de inkt zo nauwkeurig mogelijk gecontroleerd doseren.
De zuiger-vulpennen maken gebruik van een zuiger die is vastgemaakt aan een kussentje waarin de inkt wordt vastgehouden. Zoals de naam al aangeeft, wordt de zuiger losgelaten om een tandwiel te laten draaien dat een tandwielkast laat draaien, die op zijn beurt de penpunt van de pen laat draaien. Langdurig gebruik van een zuigerpen kan leiden tot vermoeidheid in de handen van de gebruiker.
Nu u weet waar u in godsnaam uw pen koopt, vraagt u zich waarschijnlijk af wat het grote publiek van deze handige schrijfapparaten vindt. Zijn ze cool? Zijn ze het grote geld waard?
Ik heb gezien dat veel grote pennenfabrikanten en detailhandelsreclamefirma’s grotere bedragen uitgeven aan reclame voor hun pennen met logo. De algemene bevolking lijkt dezelfde gevoelens te koesteren; ik denk dat de meeste mensen blij zijn met een balpen, ook al hebben ze geen naamplaatje en zijn ze niet bepaald stijlvol. Veel mensen zullen andere merken blijven kopen om het “mystery pen probleem” te vermijden. Ik heb dit in mijn leven gezien. Ik denk dat de beste manier om een reclamepen van een fabrikant te herkennen is om te letten op de persoon die de pen verkoopt. Als het lijkt alsof ze echt zijn, dan weet je dat je een echte winnaar hebt.
Hier is een lijst van mijn favoriete merkloze pennen die volgens mij Leica reflecteren. Het zijn allemaal goedkope vervalsingen die bijna altijd interessant zijn.
Pfaff pennen: Ze zien er verfijnd en geraffineerd uit. Perfect voor een student met een schurende schrijfstijl die weinig vervuiling toelaat. Ik zou ook aanraden om deze niet zo vaak te gebruiken, want de inkt kan krassen. Dit is er een waar ik graag een beetje Capodenescu gebruik.
BIC pennen: Het ontwerp van deze pennen is klassiek, eenvoudig en…I LOVE IT! Ik vind de inktkleur erg interessant en de pen die ik heb, trekt altijd de aandacht. Pennen zijn in bijna elke winkel te koop en dat vind ik leuk. Het is altijd interessant om te zien hoe iemand zijn eigen pen brandmerkt, ook al is het maar een decoratie.
In tegenstelling tot andere luxe pennen die veel meer kosten, is de BIC pen eenvoudig en klassiek. Als je vulpennen of balpennen ontdekt, kunnen ze gĂȘnant zijn om in het bijzijn van mensen te gebruiken. BIC pennen passen in dat plaatje. Ze schrijven goed, ze zijn klassiek, en het beste van alles, ze zijn geweldig voor op reis. Wie nog nooit een pen als onderdeel van zijn levensstijl heeft gebruikt, zal er geen spijt van krijgen, want BIC pennen zijn goed gemaakte vulpennen. Ik heb er nu ongeveer 5 jaar een, en ik ben van plan hem nog lang te houden. De pen is niet al te duur, maar voor de kwaliteit is hij uitstekend.