Planningsprogramma

Op het moment dat u het woord “planning” hoort, vraagt u zich misschien af wat dat betekent. Is het immers niet iets wat je doet na de feiten, wanneer het onvermijdelijke zich heeft voorgedaan en het eindresultaat vaststaat? In veel omstandigheden is dat waar. Maar als er voldoende vooruit wordt gekeken en gepland, is er ook een kans om veranderingen door te voeren voordat het onvermijdelijke zich voordoet. Met andere woorden: als we slim gebruik maken van een Planningsprogramma, zijn er manieren waarop we actie kunnen ondernemen om niet onbedoeld (en onverdiend) in een situatie terecht te komen waarin we met de nasleep te maken krijgen.

Learn the basics

Begin met plannen door naar uw huidige huis en woning te kijken. Bedenk welke problemen je probeert op te lossen en wat je nodig hebt als constante bewaking tegen deze problemen. Begin met het leren van de basisprincipes, zoals hoe oud uw huis is, wat er binnen te vinden is, en hoeveel het waard is.

Definieer uw probleem

Er zijn twee soorten planning die vaak verward worden – probleemoplossing en voorraadbeheer. De twee zijn verschillend, maar hebben iets gemeen: ze gaan over risicobeheersing. Bij huisbeveiliging is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de twee. Inventarisatiebeheer is tegen jezelf zeggen: “Ik heb dat niet nodig in mijn huis, ik wil dat niet in mijn huis, ik zal me daar onmiddellijk van ontdoen”. Probleemoplossing is het potentiële probleem aanpakken en het vervolgens oplossen – “Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt? Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit beperkt blijft tot deze ene plek in mijn huis?”

Bepaal wat er achter je probleem zit.

Sommige problemen hebben meerdere oorzaken en het is belangrijk om eerst de oorzaak vast te stellen. Een veel voorkomende oorzaak voor de meeste inbraken is een oud huis met een slecht ontwerp. Andere oorzaken kunnen een gebrek aan veiligheidsvoorzieningen zijn, zoals een grootvaderklok, een deur die niet op slot is, enz. Andere problemen kunnen een verstopte afvoer, een kortsluiting, enz. zijn. Het is belangrijk te onthouden dat de meeste inbraken plaatsvinden wanneer iemand naar u op zoek is en niet wanneer u naar iemand anders op zoek bent. Als iemand naar u op zoek is, is de kans groter dat u slachtoffer wordt. Als iemand naar u op zoek is, is de kans groter dat ze in uw huis kijken dan in uw kantoor of op uw laptop terwijl u weg bent. Daarom is het belangrijk te weten waarom er in uw huis wordt ingebroken en waar de inbraken plaatsvinden.

Bepaal de ingrediënten voor een goed plan.

Het is belangrijk om te onthouden dat geen twee problemen hetzelfde zijn, dus het is belangrijk om verschillende mogelijke oplossingen en ingrediënten uit te testen totdat je degene vindt die voor jou werkt. Dit kan betekenen dat u naar verschillende aspecten van uw huis moet kijken, zoals verschillende kamers in uw huis of verschillende locaties.

Stel een visie op.

Afhankelijk van hoeveel u wilt uitgeven, kan het de moeite waard zijn om een visie op te stellen voor uw beveiligingsplan. Dit kan iets eenvoudigs zijn als het plaatsen van een camera in elke kamer van het huis of zo ambitieus als het installeren van een alarm op elke mogelijke locaties in uw huis. U moet uw visie samen met het budget dat u hebt overwegen en beslissen of het iets is dat uw huis veiliger of minder veilig zou doen voelen.

Maak een plan met een beperkte reikwijdte.

Het is belangrijk om uw planning te beginnen met het bepalen van een reikwijdte voor waar u wilt dat uw beveiligingsplan naartoe gaat. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het beveiligen van uw garage, maar uiteindelijk het plan uitbreiden om uw hele huis te beveiligen. Dit is een goede manier om te bepalen waar u zich op wilt richten terwijl er nog ruimte is voor verbetering.

Ontwikkel en test uw plan.

Zodra u een visie en een schets voor uw beveiligingsplan hebt, is het tijd om het te ontwikkelen en uit te testen. Dit kan zo simpel zijn als het ophangen van een beveiligingscamera in uw garage en kijken hoe het gaat en of mensen stoppen om ernaar te kijken. Als u in staat bent om de verhoogde veiligheid te meten met behulp van een controlemechanisme zoals een camera, ga er dan voor!

Belangrijkste conclusie.

Na alle planning en testen moet u klaar zijn om uw beveiligingsplan uit te voeren en extra zorg besteden om ervoor te zorgen dat het werkt. Zorg ervoor dat de camera’s opnemen en dat u alles heeft gedaan wat in uw macht ligt om uw huis veilig te houden. U hebt het harde werk gedaan, dus steek uw energie in het weer veilig maken van uw huis.